Pirula Icon Pirula.Net Plague Doctor


Reklám


Rühösség

Scabies

Mi a rüh?

Parányi bogarak okozzák, amik tojásokat raknak és alagutakat vájnak a bőrben (rühatka - Acarus siro).Ki lesz rühes?

Nagyon sokan rühesednek meg évente. Bőrről bőrre terjednek. Ez gyakran akkor történik ha az emberek zsúfoltan laknak vagy alszanak, vagy nincs elegendő víz a tisztálkodásra. Szintén, ha olyan ágyban alszunk, ahol előttünk rühes ember aludt, vezethet a betegség megkapásához. Nem kell, hogy rosszul érezzük magunkat, ha megkapjuk ezt a betegséget. Bárki megkaphatja és a rüh gyógyítható.

Veszélyes a rüh?

Nem veszélyes. Ha valakinél találnak rühet, akkor a többi háztartásban lakó személyt is meg kell vizsgálni hogy elkapták-e ?

Mik a jelek?

Viszketés, ami főleg este nagyon rossz.Kiütések bárhol a testen, de leggyakrabban az ujjak között, csuklón, könyökön, hónaljban, nemiszervek körül, térdek mögött és bőrfodrok között.Mit tegyek?

Speciális krémet használunk a gyógyításra, amit száraz bőrre kell rátenni, vékonyan a nyaktól lefelé mindehol. Terhesség alatt az orvossal kell megbeszélni a gyógyítást, ugyanis ezt a krémet, akkor nem szabad használni. Arcra nem szabad tenni a krémet. Mosd ki az alsónemûket, lepedőket, takaró és vánkos huzatokat forró szappanos vízben!

vissza a bőrgyógyászat fõoldalra
vissza a témák fõoldalra
ReklámReklám