Pirula Icon Pirula.Net Plague Doctor


Reklám


Alzheimer betegség

Alzheimer's disease, Alzheimer's

Mi az Alzheimer betegség?
Az Alzheimer betegség egy progresszív degeneratív betegség, ami főleg a 65 év felettieket érinti. Nőknél kétszer gyakrabban fordul elő, mint férfiaknál. A betegség átlag 9 évig tart, de sokkal rövidebb lefolyású is lehet és szintén 20 évig is eltarthat.

Az Alzheimer betegség az agy idegsejtjeinek a fokozatos lebomlását okozza. Így az agy megváltozik és nem képes úgy dolgozni, mint a múltban. Az intelektuális képességek, mint például a memória, felfogás és beszéd, romlanak.

A napi tevékenységek elvégzése nagyon nehézzé válik és a hangulat hullámzása is előfordulhat - a beteg lehet dühös, félhet vagy közönbösségben szenvedhet. Testi problémák, mint például furcsa járás, vagy a koordináció elvesztése is kialakulhatnak és a beteg elveszettnek és reménytelennek érzi a helyzetét.

Nagyon fontos, hogy felkeressük az orvost, ha úgy gondoljuk, hogy mi, vagy valamelyik hozzátartozónk Alzheimer betegségben szenved. Ha az Alzheimer betegség diagnosztizálva van, nagyon fontos, hogy mihamarabb elkezdjük a gyógyítást annak érdekében, hogy fenntartsuk az élet minőségét.

Emlékezzünk arra, hogy mindenkinek van memóriakiesése. Csak azért, mert nem emlékszünk arra, hogy hova tettük az autókulcsot, nem biztos, hogy Alzheimer betegségben szenvedünk.

Mi az Alzheimer betegség? <<Előző oldal Következő oldal>>
FIGYELMEZTETŐ TÜNETEK


vissza a témák fõoldalra

ReklámReklám